Inspireret af andres krise

Umiddelbart lyder det næsten som noget, man ikke kan tillade sig – at lade sig inspirere af andres kriser. Ikke desto mindre, var det sådan, jeg havde det efter at have læst Robert Rolfsteds bog ”Elsk med din krise”. Jeg var inspireret. Af en bog, der fik mig til både at grine og græde undervejs.

Uhøjtidelig og på ingen måder patetisk viderebringer Robert Rolfsted de oplevelser han, Heidi og deres tre børn havde under et langt sygdomsforløb, der endte med, at han mistede den kvinde, han elskede allermest – og børnene deres mor.

Jeg er på ingen måde til hjerteskærende fortællinger eller sygdomshistorier, hvis formålet er at bringe mig i en ”Ej, hvor er det synd tilstand”. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det forløb, bogen præsenterer, var ubarmhjertig hårdt, men den efterlader mig ikke ulykkelig. Derimod er jeg opløftet over, hvad det er muligt at opnå gennem ærlig kærlighed.

”Elsk med din krise” rører mig, får mig til at reflektere, giver redskaber og råd. Et af dem handler om, hvad vi typisk siger, når andre er i krise? ”Sig til, hvis jeg kan hjælpe”. Men hvem kan overskue at bede om hjælp, når de er på bunden? De færreste formodentlig. Roberts råd er: Hjælp i stedet for at tilbyde hjælp. Et godt råd, der som bogen i øvrigt giver så meget mening.

Mette Bernt

Det lille ord MED er det vigtigste!

Hvis jeg “bare” skrev Elsk din krise – er det jo kun et statement, som du jo sikkert ikke engang kan lide. NEJ elsk MED … ændrer det hele.

I bogen får du det hele – åben og ærligt.

Den er bygget op i 3 dele

Del 1 er hele historien (før, under og efter)

Del 2 er alle tankerne og redskaberne vi brugte

Del 3 er en overvejelsesguide til pårørende, som også har det svært.

Rigtig god fornøjelse med bogen.

KØB BOGEN – KLIK HER

Foredraget

ANMELDELSER AF BOGEN

En bog, som rammer selv en kynisk anmelder direkte i hjertet.

“En sjælden gang sker det, at man får en bog i hænderne, som rammer selv en kynisk anmelder direkte i hjertet. Og det til trods af undertegnede foretrækker at have paraderne oppe – og forbeholdene liggende forrest i argumentmappen. Men når Danmarks bedste coach tager fat i sit eget livs største krise og med stor indsigt, ufattelig  ærlighed og stor, stor kærlighed og formår at omforme den til en varm bog, der med humor og enormt overskud omstændighederne taget i betragtning vælger at dele ud af brugbare råd og værktøjer til alle, der måtte befinde sig i en krisesituation. Så er det svært ikke at overgive sig betingelsesløst.” (uddrag af anbefaling) Steen Broford.

Det er dumt at hænge med hovedet, når man sidder i lort til halsen

“Sådan sagde Roberts fantastiske kone, Heidi, tit – med et smil på læben og det smukkeste glimt i øjet. Gejsten fejlede intet. Hvordan hun mobiliserede al det overskud med en krop i laser var næsten uforståeligt. Men det var det, som Heidi og Robert kunne sammen. De holdt hovedet og håbet højt. Fordi de var to væsner, der har arbejdet enormt meget med sig selv, med hinanden og med deres kærlighed. Og jo, de røg – heldigvis – også nogle gange ned i et hul. Men de kom altid op igen. Men en ny strategi i hånden. Og med hovedet koldt og hjertet varmt. Ud over at være beundringsværdigt, var det også enormt inspirerende. Tænk sig, at sidde i deres situation, og så ha så mange redskaber ved hånden. Redskaber, der gav dem muligheder for at gå nye veje. Helt nye veje. Og det gjorde Heidi og Robert altid. Det er både inspirerede og beundringsværdigt.”  Gitte Caroline Yde

KØB BOGEN – KLIK HER

VORES HISTORIE I TV

Heidi i studiet

Kurt kom forbi m. Heidi

Kurt kom forbi m. Robert